Grupp: Huvudforum

1-2-3, rh, tt, forts

0
Ogilla!
58
Gilla!
2004-08-18 17:56:33
Ladda ned

Rätt många har intresserat sig för denna teknik. Det har på vägen uppstått frågetecken hos några medlemmar och jag ska därför i detta inlägg försöka räta ut några efter bästa förmåga.

Den som vill läsa denna tråd bör först ha läst inläggen "Traders Trick" och "Skolexempel på Traders Trick" i gruppen Strategier. Annars kan det bli svårbegripligt.

Min erfarenhet av tekniken

Det första jag vill säga är att jag är själv så gott som nybörjare på detta. Jag började i maj och har sedan dess studerat Joe Ross flitigt och även praktiserat detta. Men jag kan inte allt och kan kanske inte svara på alla frågor. Det finns delar av dokumenten som inte är helt entydiga. Den som vill ha bättre svar än från mig kan vända sig direkt till Joe Ross. Man kan chatta med honom varje torsdagnatt, se denna länk:

Joe Ross

I länken finns också möjlighet att teckna sig för att gratis under 14 dagar följa en trader i USA som tradar med denna teknik i realtid, och även ställa frågor till honom i realtid. Efter prövotiden kostar det ca 100 dollar/månad. Tror tradingen sker i 30 och 60 min.

I länken finns också massor av information om denna teknik och en hel del annat mycket kloka saker om trading. Sök och du ska finna. Skriv ut utdrag från hans böcker i "Books". Prenumerera på hans veckovisa nyhetsbrev, det är gratis. Läs i första hand de två första länkarna under "Resources", dvs Law of charts och The Traders Trick Entry. Medlemmar som läst mina tidigare trådar om detta och dessutom har läst de två dokumenten ovan svarar jag gärna på frågor från.

Det andra jag vill säga är att mitt tradingresultat har komplett förändrats sedan jag började med denna teknik. Innan dess tenderade jag att förlora några tusen varje månad vid trading av OMX-terminer. Sedan i maj har alla månader gått rejält med plus, och allt mer plus för varje månad. Augusti blir rekord såvida jag inte klantar mig något kollossalt till nästa fredag. Den tradingplan jag satt upp månad för månad uppfylls med råge. Förmodligen är det så att de misstag jag gjorde innan, rättades till när jag började med detta. Det betyder inte automatiskt att du också kommer att bli en stor vinnare med denna teknik. Du kanske gör andra misstag som inte tekniken kan påverka. Vad vet jag?

Det tredje jag vill säga är att jag har nästan ingen erfarenhet av denna teknik när det gäller dagdiagram och aktier. Min praktiska erfarenhet kommer från terminshandel och intradagstaplar. Den ska dock fungera lika bra för alla slags instrument och i högt omsatta 5-minutersdiagram såväl som månadsdiagram (bilden visar månadsdiagram för S&P500). Generellt är det så att ju längre tidsperspektiv, desto färre signaler kommer. Jag rekommenderar inte att jobba med daggrafer och bara ta signal från 1-2-3-vändningar, då kan man missa många rallyn. Nackdelen med längre tidsperspektiv är att stopplossen blir dyrare, vare sig man använder 1- eller 3-pivån som SL. Var och en bör prova sig fram till vilket tidsperspektiv som fungerar bäst på det instrument man vill trada, utifrån önskat antal signaler och SL-nivåer.

Viktiga saker

1-2-3 är en omslagsformation. Den ska i första hand användas för att identifiera trendvändningar - åt båda hållen. Man bör skaffa sig en uppfattning i vilket härad en möjlig trendvändning kan/bör komma. Kommer en 1-2-3 där så gå in då. Använd tekniken Traders Trick Entry för att ta position, inte den konventionella tekniken att ta position först när 2 passeras. Då blir man lätt torsk. Läs i Ross' papper varför.

Ross hook är en fortsättningsformation. Den ska användas i etablerade trender. Ner såväl som upp. Trenden behöver inte springa ur en 1-2-3-signal, det viktiga är att den är etablerad. Använd tekniken Traders Trick Entry för att ta position, inte den konventionella tekniken att ta position först när hooken passeras. Då blir man lätt torsk. Läs i Ross' papper varför.

Ross hook är en vanligare formation än 1-2-3 i alla diagram, inte minst i dagdiagram. Ross hook i upptrend skapas när en stapel misslyckas med att nå högre än föregående stapel. Motsatt i nertrend.

Tänk på att en Ross hook för uppgång kan vara en potentiell 1:a för nedgång. Och vice versa. Men så snart hooken tas ut så försvinner den möjligheten.

Ännu viktigare saker

1-2-3 och Ross hook med TTE är ett sätt att öppna en position. Ett ovanligt smart sätt dessutom. Varför då? Du tar position i ett tidigt skede i en förväntad kursrörelse och dessutom är stopplossen billig om affären går dig emot. Tekniken är också tydlig, du tar position på klart definierade kurser.

Men denna teknik säger ingenting om när du ska stänga din position. Detta har vissa missuppfattat. Att bara köpa på 1-2-3 för uppgång och sälja på 1-2-3 för nedgång tror jag inte på. När man väl har tagit en posse måste den förvaltas på det sätt man själv tycker är bäst och som stämmer med ens tradingstil. Själv är jag snabb att ta vinster när jag daytradar. Handlar man med terminer blir summan trevlig ändå. Ett irritationsmoment är de höga svenska courtagen. Jag ska därför bara daytrada i USA-depå i fortsättningen och svingtrada OMX.

Kombinera tekniken med någon annan metod som du tror på och stämmer med din tradingstil. Se detta som ett verktyg i din låda, men inte det enda. Märk att vid konsolideringar kan denna teknik ge ett flertal falska signaler. Läs papperen.

Någon frågade mig om hur stor andel av mina 1-2-3-setupper som ger vinst. Den frågan är meningslös att svara på. Det beror på hur jag beter mig när jag väl öppnat possen och det kan inte sättas i direkt relation till 1-2-3. Det som avgör allra mest om man blir en vinnare eller förlorare på börsen är inte vilken metod man använder för att ta position eller på vilken kurs man köper eller säljer. Det avgörande är hur man hanterar en posse när den väl existerar. Alltför många, precis som jag själv förut, sitter nog och tittar på som förstenad medan en innestående vinst förvandlas till grus. Joe Ross gör få förluster. Han jobbar ofta med 3 för 1 och är en extremt defensiv trader (som många proffs) I'm slow to get in and quick to get out, säger Ross om sin terminstrading.

Titta på staplarna

Studera staplarna. Och då menar jag inte formationer som 1-2-3 och Ross hook, utan varje stapel för sig. Kolla hur de öppnar och stänger, om de är korta eller långa. Leta särskilt efter doji (staplar som öppnar och stänger på ungefär samma kurs) de markerar obeslutsamhet hos marknaden, samt reversalstaplar (de som stänger långt ner i stigande trend och långt upp i fallande trend). När sådana staplar tas ut, och kanske flera i följd, så kan trendvändning vara på väg. Det kan räcka för att börja ta hem vinst.

Jag kommer emellanåt lägga ut lita grafer nedan med kommentarer. Andra är välkomna att lägga ut sina. Syftet med tråden är att räta ut en del frågetecken och föra en diskussion hur man lämpligast jobbar med den här tekniken.

 

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
125
Gilla!
2004-08-18 18:03:44

lysande, tackar! 

0
Ogilla!
265
Gilla!
2004-08-18 18:14:19

Bra jobbat. Intressant. 

0
Ogilla!
4
Gilla!
2004-08-18 18:41:01

Teknisten, vad bra att någon kan vägleda oss i denna teknik.

Några funderingar har jag på din chart. Den röda 1-2-3an får jag inte ihop. Ettan är solklar men tvåan svårare att förstå, saknar efterföljande högre topp för att den skall bildas(inom 3 staplar). Oavsett detta ser jag att en blankning med TTE skulle inneburit för de flesta blivit utstoppade eller? Se hur påföljande stapel drar iväg realtivt högt. Hur tajt stop-loss använder du? Har jag missförstått det hela?

Den blåa 1-2-3 an är solklar, problemet även här är ifall man inte blivit utstoppad på nästa stapel om man haft en tajt stop-loss.

Klurigt det här.

Kanonbra att ha någon att resonera med.

Stort tack till Teknisten för detta.

  

Mvh free

0
Ogilla!
5
Gilla!
2004-08-18 19:46:48

Kanoninlägg!

Jag kikade på Joe Ross sida (den du länkar till) och priset för chatten är faktiskt lägre än vad du angav. USD 49 per månad tar de för live-chatten - och man kan säga upp abbonemanget när man behagar. Så för de som är intresserade av tekniken så kan man nog utan att tveka rekommendera att man blir medlem i rummet under några månader och följer hur de tradar setupen. Enligt hemsidan så får man också gärna ställa frågor i rummet, dvs diskussioner verkar välkomnas.

Mathias

0
Ogilla!
280
Gilla!
2004-08-18 20:40:35
Ladda ned

Teknisten: Stort tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Det känns som själva grundtanken med 1-2-3-setupen har satt sig, men jag tycker det är svårt att inse när ett läge uppstår och framför allt rätt läge. Känns betydligt enklare i backspegeln..som vanligt :)

Jag satt och kollade lite på terminen för Nasdaq (NQU4). Kollar man vid 1-3 augusti så fick vi en klockren setup och man hade kunnat vara med på en bra resa. Efter det måste väl den 8-9 augusti ses som en helt ok setup? Trenden hade pågått ett par dagar och började bli översålt när vi fick en setup som dock visade sig bli falsk och man då bör ha blivit utstoppad (förhoppningsvis med minimal förlust). 15-16 kom nästa läge, där blev väl också först en falsk signal, men som 2 staplar senare blev till en ny setup och den hade man nu legat bra plus på.

Ska försöka fortsätta följa NQU4 och se om vi får ett nytt läge närmsta dagarna.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2004-08-18 21:08:08

Evilsteff, har du inte missat att ta hänsyn till en stapel i din första set-up Tycker att 2 & 3an kommer före ditt förslag till 2 vilket spolierar hela set-upen. Hoppas Teknisten kan hjälpa oss.

I den andra set-upen får jag inte till 3an. Saknar en högra hög(stapel) om inte nr 3 stapeln själv utgör en högre hög.  Hur som helst en TTE efter 2 an hade kostat en hel del utan stop-loss.

I din tredje set-up får jag 3an lite tidigare men den är lite farlig då 3an är lika låg som 1an vilket nästan gör det hela ogiltigt. Ingen TTE i den set-upen.

Som sagt många funderingar. Vi får hoppas Teknisten kan det här, eller om vi själva kan resonera oss fram till en lösning.

Ha det bra.

 

 

Mvh free

0
Ogilla!
288
Gilla!
2004-08-18 21:09:36

Tänkte på en sak angående ditt tidigare inlägg om att backtesta sin metod. 1-2-3-setupen i sig är ju objektiv och väldefinierad vilket gör att man kan gå tillbaka och kolla charten. Men, vad man då har svårt att definiera är vilka setups man ska agera på. Isåfall bör man väl nästan sätta upp att man bara ska agera om t.ex. stochastic visar på översålt och befinner sig under en viss nivå. Annars blir det lätt att man gör glädjekalkyler och räknar på varenda setup man ser. 

0
Ogilla!
296
Gilla!
2004-08-18 21:15:08

#6 Ang. första setupen så är jag med på vad du menar, men anledningen till att jag valde att bortse helt från en 2&3 strax innan är för att det knappt blev någon rekyl upp mot 1:an. Det blev det däremot i nästa steg.

Andra setupen har du rätt i..var lite snabb där...stapeln efter 3:an blev en inside och överskred inte 3:an stapel som var rätt hög...vet inte hur man gör i ett sånt läge..kanske avstår helt?

Tredje setupen tror jag inte man kan sätta 2:an direkt efter 1:an då det måste vara en mer tydlig rekyl.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2004-08-18 21:41:29

#3 free,

Tack för kommentaren. Detta är en besvärlig 1-2-3, det håller jag med om. Visade den mest för att visa att detta funkar på månad också. Nybörjare bör inte läsa detta, det kan låta för krångligt.

Efter röd 2 kommer en stapel som har högre låg och därefter en stapel som har högre hög.  Tvåan är då klar.

Den andra av dessa staplar blir en 3 när dess låg tas ut nedåt av den följande stapeln. Om den stapeln fick en högre hög än den förra innan TT utlöstes så ligger man lågt. Men det vet jag inte. Man måste trada detta i realtid för att veta hur man egentligen skulle ha agerat. ,

Efter entry på TTE så sticker kursen uppåt igen och har man röd 1 som stopp blir man inte utstoppad, men har man den lägre ner så blir man det. Var man lägger stoppen bestämmer var och en efter behag.

Nu är detta en månadsgraf så stoppen blir enorm dyr. Kanske inget för en terminstrader, men väl för en investerare.

Jag har lagt köpsignalen fel i bilden på blå setup i botten, den ska vara på nästa stapel. 3 måste korrigeras med både en högre hög och högre låg. Den blå 1-2-3 tycker jag inte man kan bli utstoppad på, Om man lägger stoppen på 1 eller 3 så klarar man sig.

Återkom om något var oklart.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2004-08-18 21:52:28

#7 Denna metod är svår att backtesta. Den är nog inte tillräckligt mekanisk antar jag. Det svåra är att bestämma i en backtest när en 1-2-3 är giltig, dvs befinner vi oss i ett tänkbart vändläge eller inte. Det gör jag "manuellt". Om man gör som du säger att man lägger in en indikator som extra villkor kanske det går.

När jag började trada detta insåg jag genasts svårigheten att backtesta. Därför gick jag direkt på att testa tekniken i verklig trading fast med små positioner. Det gick så bra direkt att jag har fortsatt att trada med allt större possar. Jag behöver nu ingen backtest nu för att känna trygghet i att detta funkar för mig och ger vinster. Det är ju det backtestingen ska åstadkomma. Den har inget annat värde egentligen.

Tillägg: Dessutom har Joe Ross och andra tradat denna metod i många år med framgång så det talar ju för att den fungerar rent teoretiskt. Sen är det ju en annan fråga hur man själv klarar disciplinen den kräver. Den kan man bara testa i verklig trading.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2004-08-18 23:49:44

#5 evilsteff

Jag gillar inte 1-2-3 i början av augusti, det är många staplar mellan 2 och 3. 4 stycken tror jag om man räknar bort alla inside. Tveksam enligt regelboken. Men man behöver inte gå efter den, är stopplossen nära kan man köra på ändå. Och den är nära i det läget.

Nästa set-up är helt OK. Tyvärr blir man mycket retligt utstoppad om man satt stoppen på 3 och det skulle jag gjort i den läget. Den setupen är ett PERFEKT exempel på vad Ross talar om, dvs när 2 tas ut så finns risken att stora aktörer börjar sälja. Och det är precis vad som händer där. Ser du det? Ross skulle tagit hem en delvinst vid 2-nivån och flyttat upp stoppen så att han skulle göra liten totalvinst eller break-even när stoppen tas ut. Det är därför Ross tradar 3 för 1. Se papperen. Därefter kommer en konsolidering som bryter uppåt. Tyvärr ingen ross hook efter konsolideringen. Tittar du i 5 eller 15 min finns säkert fina RH att utnyttja där.

Sista 1-2-3 är ingen 1-2-3. För många staplar mellan 2 och 3. Får vara högst 3 staplar korrektion från 2. Annars är det ingen stake i kursrörelsen.

Generellt sett funkar inte timme i NQ alls för denna teknik just nu. Jag råder dig att släppa 60 min på NQ just nu. Det ser jag när jag tittar på grafen. Det ser inte klokt ut. Dessutom säger tradern hos Joe Ross, och även Ross själv, att de inte tradar NQ och ES i 30 och 60 min just nu eftersom alla scalpers där gör det svårt att köra timme. De kör med Russel som tydligen funkar. Prova det. Eller gå ner till 5 eller 15 min på NQ/ES. Det är därför du får problem. Prova det eller 2 timmar eller 3 timmar och testa om det ser snyggare ut.

En annan sak. Testa gratisabonnemanget i 14 dar att köra live parallellt tillammans med Joe Ross' trader, dom tradar 30 och 60 i Russel nu. Kanonerbjudande!

 

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
290
Gilla!
2004-08-19 08:06:38

#10-11 Tack för dina svar! Ser att jag har slarvat lite med reglerna. Det verkar som att det är viktigt, som du skriver, att man är snabb med att ta hem en del av sin vinst eller flyttar upp stoploss för att minimera risken.

Vad har du för intryck ang. det här med olika instrument, är det så att det periodvis är betydligt lättare att hitta setups i t.ex. NQ och som i nuläget betydligt svårare och man får leta sig till ett annat instrument?

Ska ta och anmäla mig till deras livechart närmsta dagarna.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2004-08-19 09:08:34

#12

Innan jag svarar: Jag tycker det var bra att du lade ut bild på NQ 60 min. Den illustrerar så väl hur det inte bör se ut. Förutom det jag redan sagt så är antalet staplar mellan 1 och 2 i den första setupen alldeles för många. Det bryter inte mot någon regel, Ross skriver inget om max antalet staplar där, men formationen bör vara betydligt mer "kompakt", åtminstone i mitt tycke.

Ett annat problem som jag kommer på nu, är att i det diagrammet finns en massa staplar som är mer eller mindre "skrot", dvs timmar på dygnet när volymen går ner kraftigt. Det är nog därför jag tycker att grafen inte ser riktigt riktig ut. Jag tycker inte dom staplarna ska räknas på samma sätt som "volymstaplar". Undrar om inte det är den största boven i dramat. Kolla med chattet du ska anmäla dig till hur dom hanterar detta jag kallar skrot i NQ och ES i 60 min. Fast just nu tradar dom inte dessa utan Russel och annat, men i alla fall.

Jag har bara tradat OMX-terminer med denna teknik. Samt papperstradat DAX och NQ/ES i testapplikation från USA-mäklare i 14 dagar. OMX i 15 min (ibland 5 när det bränner till) och de andra i 5 min. Hittills har OMX funkat hela tiden. Men enligt Joe Ross så är de ständigt observanta på vilka instrument som ger de bästa möjligheterna för tekniken, och byter emellanåt. De jobbar även med andra terminer än index-terminer.

Angående SL: I din andra setup, där 2 tas ut och sen dyker kursen. Jag skulle aldrig ha kvar min SL under 3 när kursen når 2. I det läget flyttar jag upp stoppen till minst nollresultat. Med terminer, särskilt utländska terminer, är jag snabb att låsa in vinster.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 09:51:04

#4 mathias,

Tack för rättelsen. Håller med om att det är ett bra erbjudande det där.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 10:41:05

Teknisten, tack för att du hjälper oss med detta.  

Mvh free

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 10:47:43

Vi intresserade skulle kunna bilda en grupp, som bara tog upp denna del av tradingen.

Jag har nu tittat som hastigast på setupen, och tycker nog att den bör omgärdas med en del regler, dock inte för många....... 

Jag får väl läsa Joe Ross, så får vi se sedan.

Tack i alla fall.

MVH TWA.


0
Ogilla!
4
Gilla!
2004-08-19 11:18:22

Teknisten,

ja - faktiskt. Det låter prisvärt. Om man är intresserad av metoden tycker jag gott man kan jämföra en eller två månaders medlemsskap i gruppen med att köpa en bok i ämnet. Om man är med i gruppen så får man i stället för att läsa i en bok (vilket ju också är ett trevligt alternativ i och för sig!) se hur traders som har använt metoden en lång tid använder den i Live- Trading.

Jag skrev några frågor till tradern i chatrummet och bifogar dessa med svaren nedan:

Hello Andy,

I read about your live chat room and I have a few questions regarding it:

1. What kind of software do you use for the chat room (paltalk, hotcomm
etc?). Is it audio or only text?

we use MSN group at the moment. it's not very fancy but enough for our
needs. I post my trades before I enter and all the steps to follow the
trade. my trading is very simple (no fancy indicators and stuff like that).
It's text only.


2. How many trades do you normally take in a week? How big is usually the
stop loss? And how big is usually the winners? How big is the win ratio over time?

there are weeks where I only take a few trades and otheres where I take 30
or even more...it really depends on the market (and of course it depends if
you want to trade all the markets with me or only one). I am trading mini
dow and mini russell at the moment (also euro fx normaly, but it's on the
watching list for the moment).

I am using a very close stop loss but it's not a fixed number of ticks (but
it's around 10 ticks/contract).

I am always trading 2 lots and I go for a first target. I also move the stop
very fast to b/e. I would say we got around 60% - 65% winning trades (let's
say "no loosing trades"....the real winners that makes the most money come a
few times a month)...but that's trading


3. Do you have any statistical information regarding performance in your
trading in the room?

no loosing month since we have started beginning this year. the hypotetical
perfomance for trading 2 contracts in each market is about $2,000 - $3,500
minus commission per month. 
 

Mathias

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 12:04:30

#16 Nej håller med. Man bör inte köra detta "blankt" utan att tänka till vilka setuper som är de bästa. Jag har regler, men de kan inte beskrivas så lätt. Det kommer med erfarenhet. Ett sätt att snabbt få bra koll på detta är att anmäla sig till Joe Ross och Andys livechat. Se mathias extremt matnyttiga kommentar ovan.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2004-08-19 12:28:47

#17 Mycket bra mathias!

Vad jag har läst så tradar Andy 30 min och 60 min så att deras "kunder" ska hinna med att ta position. 15 000 till 25 000 kr i vinst per månad och instrument för två kontrakt låter nog bra i de flestas öron kan jag tänka. Och så mycket courtage kan det inte bli tal om vid handel i 60 min.

Under alla förhållanden är det väl värt att titta närmare på deras trading och möjligt resultat för egen del. Det bästa är att det kostar inte ett dugg att i 14 dagar kolla om detta stämmer i verkligheten eller inte.

"no loosing month since we have started beginning this year", säger Andy.

Det stämmer bra med min egen erfarenhet av denna teknik.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 13:00:56

1-2-3 high, TTE @ 669, OMX4H timme!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 13:38:24

#20

...eller så finns det en negativ på 666,5   :)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 13:42:58

#21 nu förstår jag inte riktigt! 

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 13:48:08

Jag är säker ute och sycklar i vanlig ordning, men vi gjorde en lägre low precis :) 

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 13:49:06

#21 snyggot menar säljsignal när han skriver "high". High betyder att setupen är för sälj. Framgår av papperen. Läs dom om du inte redan gjort det.

Men jag har ingen TTE på 669 i mitt diagram snyggot, men diagrammen kan visa olika om klockorna i programmen/datorn går olika har jag upptäckt. I mitt program ligger TTE på 668 i 60 min. Strunt samma, affären ligger på plus nu i vilket fall.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 13:53:37

OK! då menade vi samma, lite språk förvirring bara. :o)

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2004-08-19 13:55:06
Ladda ned

bild!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 14:02:33

#26 Tack. Om du är säker på att din klocka går rätt så behöver jag kalibrera min. Det är uppenbart. Jag har haft problem med datorns klocka förut. Måste kolla upp detta. 

0
Ogilla!
0
Gilla!
2004-08-19 14:09:05

#27, kan inte svära på att min klocka går rätt! men det känns så! :) det verkar gå bra för dig ändå! annars får du följa det i 5 min och gissa vart högst/lägst skulle hamnat i timme! :))

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 14:11:37

Jag har nu kollat kollat min dators och mitt programs klocka mot fröken ur och det stämmer exakt på sekunden. Jag kan faktiskt inte svara på hur skillnaden kan uppstå. En grej som kan hända är att i vissa program påverkar efteranmälda affärer staplarnas utseende. Men det tycks inte vara problemet i detta fall.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2004-08-19 14:15:29

är inget geni angående staplars uppbyggnad eller distribution av data, men kan det ha att göra med när programmet börjar "bygga" stapeln? om den räknar starten av tiden som 0, eller 1? vet inte om det spelar nån roll (eller jag om jag ens förstås)? bara en tanke!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 14:20:44
Ladda ned

för att illustrera min tanke! 

0
Ogilla!
2
Gilla!
2004-08-19 14:22:15

#28 Javisst ja. Detta har jag löst förr. Skillnaden beror på hur programmet startar sin timräkning. Ditt program räknar första halvtimmen som en hel timma och även minuterna efter 17.00 räknas som en hel timma. Eller hur?

Det gör inte TradeStation. Den första stapeln i mitt program är den första timmens handel, dvs mellan 9.30 och 10.30 och en sista timmen handel är mellan 16.30 och 17.30.

Din första stapel för dagen fullbordas en halvtimme före min. Sedan skiljer det 30 min hela dagen. Därför kommer ditt och mitt timdiagram alltid se olika ut.

Vad är bäst? Din eller min räkning? Ingen aning. Ibland är det bättre med det ena ibland är det bättre med det andra. Jämnar nog ut sig i långa loppet antar jag.

 

 

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 14:25:21

där har du det!

ingen aning, men som du säger jämnar det nog ut sig! 

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 14:32:52

#33 Fast jag är lite avis, du fick en snyggare och lönsammare setup än jag :)) 

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 14:38:17

:D 

0
Ogilla!
5
Gilla!
2004-08-19 14:47:05
Ladda ned

123 low TTE @ 667,75, 15 min OMX4H 

0
Ogilla!
6
Gilla!
2004-08-19 14:54:40

#36 För att komplicera till det lite.

Det där är också en Ross hook för nedgång. Den har redan utlöst TTE på 66 för nedgång. Det är det jag menar i inlägget "0 att varje Ross hook för nedgång är en potentiell 1 för uppgång. I såna lägen måste man fråga sig om sannolikheten för trendvändning här är större än sannolikheten för fortsättning.

En omslagsformation står emot en fortsättningsformation. Tar man Ross hook för nedgång kan man lämpligen sätta stoppen på 2 i 1-2-3:an.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2004-08-19 15:18:34

#37 Den hooken för nedgång var det inte mycket liv i, kan bero på att USA strax öppnar. Dessutom har vi ingen riktig etablerad nedtrend nu, snarare en rekyl i upptrend så det är inte så förvånande att hooken är så slö.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 15:34:42

Konsolidering också...eller ? 

// Sandmark
Gå med i fishnet-gruppen som är öppen för alla

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-19 15:36:37

#39 Ja, just nu har vi konsolidering i 15 min. 

0
Ogilla!
302
Gilla!
2004-08-19 19:03:16

#13 (Teknisten) Intressant det du nämner med "skrot"-staplar. Ska kolla det lite närmre med de. Faktum är att detta finns även i mini russell, det är väl efter stängning fram till nästa öppning antar jag då volymen är låg. Däremot i mini dow ser det mer korrekt ut hela tiden. 

0
Ogilla!
241
Gilla!
2004-08-19 19:13:31

Så här står det vid beställningen. Då är det iofs med någon subscription på Traders Notebook..antar att det är den man får betala för också efter 14 dagar? Har för mig att jag lyckades få upp någon länk igår där bara chatten var inkluderad...nån annan som gjort detta?

"Your Credit Card will NOT be billed during the 14-day FREE trial period. Two days before the FREE trial expires we will send you a reminder.

If you don't cancel your subscription it will be automatically renewed every month and your credit card will be billed $99 each month."

 

0
Ogilla!
263
Gilla!
2004-08-19 21:24:23

#42 Man kan välja sedan om man bara vill fortsätta sin subscription på chatten och det kostar då $49 som nämnts tidigare.

Har för övrigt följt chatten en stund nu ikväll. Måste säga att jag blir imponerad av deras vilja att dela med sig av sin kunskap och man får live följa när en setup uppstår, när entry tas och hur stoploss sköts. Ska bli riktigt spännande att följa! 

0
Ogilla!
265
Gilla!
2004-08-19 21:55:26
Ladda ned

Andy som är tradern i chatten slutade trada runt 21-tiden. Strax efter såg jag en fin 1-2-3-setup, men han har för vana att inte trada mot slutet av dagen. Han använder sig av 2-for-1 och har som första mål att ta hem 10 punkter i vinst och sedan traila den andra delen. I detta fallet hade man snabbt kunnat ta fram 1 kontrakt med $50 i vinst. Det andra kontraktet beror ju helt på hur man hanterar den positionen, men i och med att varje stapel har bildat högre low och högre high så skulle man ju kunna lägga stop under föregående stapel så fort en ny bildas. Man hade då i detta fallet kunnat få hem ytterligare minst $125...schysst vinst på 30-40 minuter.

Givetvis är det sällan såpass bra trades händer, tyckte bara det var lite kul med nybörjartur :)

En viktig sak att tänka på är att det helst bör vara lite avstånd mellan punkt 2 och entrynivån. I detta fallet var det endast 3 punkter och då kan det vara lite mer riskabelt att ta traden.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2004-08-19 22:46:53

#44 Jag såg den också, i NQ och ES. Som hittat. 

DAX är ännu bättre när det gäller denna teknik, tycker jag. 5 p om dagen ska man kunna klara i DAX, genom att ta dessa setuper och välja de bästa, dvs 1000 spänn efter courtage per kontrakt.

0
Ogilla!
259
Gilla!
2004-08-19 22:50:06

#45 Hur hade du agerat om du legat kvar med 1 kontrakt, har du några tips hur man flyttar med stoppen upp?

0
Ogilla!
6
Gilla!
2004-08-19 23:02:25

#46 Som du säger, under föregående stapel. Fast mot slutet skulle jag täta ihop stoppen. Jag frestar inte med stora vinster i punkter räknat - jag ser till att klara mitt mål istället. Stora vinster, i pengar räknat, fixar jag med att handla fler kontrakt när föregående månads vinst så tillåter.

Vill du ha en ledigare stopploss kan du hela tiden hålla den så att du aldrig släpper mer än 50 % av uppnådd vinst. 

Tillägg: Innestående vinst betraktar jag som mina pengar redan innan jag stängt positionen. Det är inga papperspengar utan riktiga pengar som är lika värdefulla som de slantar jag har i plånboken.

Den finns en risk att en trader ser innestående orealiserade vinster som varande inte deras utan "marknadens" eller någon annans. Så länge man inte stängt positionen och tagit hem positionen så tycks dom mena att pengarna inte är riktiga pengar eller att man bara har dom till låns ett tag och att man kan hantera dem som om man inte egentligen ägde dem. Skitsnack, säger jag. Släpper jag ifrån mig innestående vinst är det riktiga pengar som jag lika gärna hade kunnat elda upp. En traders framgång tror jag har väldigt mycket att göra med hur man resonerar när det gäller detta.

 

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
233
Gilla!
2004-08-19 23:12:19

Hur gör man då i ett fall där man får en lägre stapel och blir utstoppad och strax efter uppstår en RH. Ska man ta en helt ny trade där under förutsättning att den verkar ok? Känns som man helst skulle vilja hamna i ett läge där man kan ha en hyfsat ledig stop så man inte blir utstoppad vid en RH och sedan hänger med även på den, om den ger signal. 

0
Ogilla!
5
Gilla!
2004-08-19 23:30:45

#48 Det har mycket att göra med hur mycket det är kvar av dagen. Jag tar inte en RH om det bara är några staplar kvar av dagen. Tar jag min vinst och kursen fortsätter uppåt inte deppar jag för det. Jag har min plan och följer den. Men har man en vinst på första kontraktet så kan man vänta med att ta hem det andra kontraktet tills tre staplar har gått i rekylen - efter det ska en TTE komma. Gör den inte det har vi en konsolidering och då tar man hem det sista kontraktet. Förslagsvis.

Såna där saker är jätteviktiga som du tar upp nu. Det har med vad jag kallar tradingplan att göra. Jag har bestämt först hur mycket pengar jag vill tjäna och så bygger jag en plan runt det. Låter säkert korkat i mångas öron, men så är det. Många vill bara "tjäna så mycket som möjligt" och det är det som gör dem giriga och supertorsk i slutet.

Hur många punkter behöver jag per dag i snitt i olika instrument? Vad händer månad 1,2 ,3 4 6 etc om jag klarar målet? Hur återinvesterar jag vinster etc? Allt det har jag klart för mig. Det är som en affärsplan för ett företag. Jag vet precis vad jag håller på med och vad jag ska prestera. Vet precis vad en bra vinst är.

Mitt råd är att du gör något liknande.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2004-08-20 08:30:26

Apropå #47 och #49

Jag har kommit bort ifrån inställningen att jag vill/borde/ska tillgodogöra mig hela, eller nästan hela, kursrörelser i ett instrument. Eller ha kravet på mig att maximera vinst i alla lägen. En sådan inställning kan leda till magsår och depression. Hur mycket pengar är det värt?

Jag ska bara tillgodogöra mig den kursrörelse mina metoder och min tradingplan medger. Inget annat. Jag tar mina trader (inte alltid, ibland gör jag sånt jag inte borde, det är den mänskliga faktorn....:-). Om instrumentet flyger iväg åt något håll på ett sätt som mina metoder inte kan fånga, än sen då? Det var inte mina pengar. Har aldrig varit. Mitt namn står inte ingraverat på varenda punkt. Det gör ingenting för jag vet att det står ingraverat på tillräckligt många punkter varje månad för att depån ska växa stadigt och fint.

Det är jag fullständigt tillfreds med.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-20 11:16:14

#50

"Mitt namn står inte ingraverat på varenda punkt. Det gör ingenting för jag vet att det står ingraverat på tillräckligt många punkter varje månad för att depån ska växa stadigt och fint." 

Underbar inställning Teknisten, det där gillade jag!

0
Ogilla!
271
Gilla!
2004-08-20 14:05:43

#27, 28

Här har ni ett program som blixtsnabbt sätter klockan enligt atomurstid.

Mvh Ludwig

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-20 19:52:21

Hei

Vilket program behøver man for å få slike staplar på omx termin, ser du bruker T.S Teknisten, men fins det billigere alternativ? 

0
Ogilla!
3
Gilla!
2004-08-20 21:54:50

#53

Jag har faktiskt ingen aning om vilka alternativ som finns när det gäller OMX-terminstaplar. Det finns säkert någon som vet det bättre än jag.

Jag kommer att börja trada tyska och amerikanska indexterminer, samt Euro/dollar. Har hittat en tradingapplikation i USA som heter Strategy Runner som ger realtidsstaplar och handelsapplikation i samma program. Där kan du få realtidsstaplar i många olika terminer (men inte OMX). Courtagen är betydligt lägre också än att handla OMX-terminer.

Tyvärr är diagrammen mycket enkla i SR. Men de räcker om man ska jobba med 1-2-3 och Ross hook. Då är det bara staplarna som behövs. Kolla på denna länk:

Daytrade4less

Där kan du beställa en demo, en gratistest av SR i 14 dagar. Då får du realtidsdiagram på olika terminer. Du kan även papperstrada ett antal terminer. Tyvärr funkar ej papperstrading av DAX men väl i den skarpa versionen.

 

0
Ogilla!
270
Gilla!
2004-08-21 18:33:25
Den tidsfördröjning som skribenten valt för detta inlägg löpte nyss ut. Inlägget har därför aktiverats och är numera tillgängligt för alla. För dem som valt att stödja Aktieguiden genom den frivilliga medlemsavgift finns inga tidsfördröjningar.
0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-21 21:56:24

Tenk om man hadde et program som i realtid lagde stapler, samt markerade ut disse signaler ut automaiskt, hadde det vært mulig å få til. 

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-08-22 01:49:41

Då måste du lägga in dina parametrar för vad som skall gälla i de olika situationerna.......

Det är inte så lätt 

MVH TWA.


0
Ogilla!
2
Gilla!
2004-08-27 01:58:30

Tack Teknisten för alla dessa inlägg om 1-2-3. Dom är mycket intressanta.

Mvh/Magnus 

Gå gärna med i min grupp
Gerilla och Swingtrading


Ta del av mina aktielänkar


0
Ogilla!
281
Gilla!
2004-09-01 23:32:27

Denna strängen är värd att lyftas fram på nytt, men samtidigt vill jag passa på att informera om att den dagliga chatten inte är gratis under 14 dagar. Den blir man debiterad $49/månad direkt när man kör igång. Vad som däremot är fritt under 14 dagar är Traders Notebook där de presenterar dagliga setuper. Även en chatt med Joe Ross som sker en gång i veckan är kostnadsfri.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-09-02 09:30:37

Tack för den upplysningen, evilsteff.

Jag kan rekommendera gratischatten med Joe Ross på torsdagnätter. Där kan man ställa frågor direkt till Mr. Ross. Till exempel vad han tradar just nu. Vill man inte sitta uppe och uggla mitt i natten kan man läsa chattarna i efterhand. Tror de sparar gamla chattar upp till 4 månader. 

Klicka på denna länk:

Chatta med Ross

0
Ogilla!
187
Gilla!
2004-09-02 11:39:47
Ladda ned

Såvitt jag förstår kan man teckna free trial 14 dagar på notebooken och sedan "därifrån" få tillgång till chatten. Se bild. 

Vh Björta

0
Ogilla!
1
Gilla!
2004-10-23 11:48:38

Teknisten!

Fungerar metoden fortfarande bra? Har du börjat swingtrada omx-terminen?

Kul om du gör en liten uppföljning nu när en tid gått! Du får gärna om du har tid lägga in något chart med utsatt 1,2,3 o RH. Tycker dina beskrivningar fungerar så bra som undervisningsmaterial!

 En fråga! När jag tittar på omx-indexet daily så hade vi en topp 5/10 (pot.1:a), den 6/10 en lägre stapel (pot.2:a), den 7/10 (pot.3:a för nedgång). Anser du att det räcker med en punkts skillnad mellan den 5/10 o 7/10 för att det ska anses vara värt risken att ta position?

Tacksam för allt du skriver om detta, då jag försöker lära mig mer o mer eftersom!

Mvh again

0
Ogilla!
5
Gilla!
2004-10-23 15:05:36
Ladda ned

again,

Tack för din vänliga ord.

Metoden fungerar bra om man arbetar med den disciplinerat. Det finns många fördelar med den som jag har nämnt i mina trådar.

Jag har legat rätt lågt med OMX-terminen på sista tiden eftersom jag har börjat trada DAX och Euro-Dollar-terminen i en USA-depå och det har tagit det mesta av den tid jag har till förfogande. Där jobbar jag med DAX i 5 min och Eurodollar i 10 min. Det har gått både bra och dåligt. Dåligt har det gått när jag inte hållit mig till reglerna för 123/ross hook utan har "frilansat" och tradat med känslorna. Min erfarenhet där är att man kanske bör ha någon form av filter för affärerna, annars kan det lätt bli alldeles för många  i min smak. Men senast igårkväll kl 19 kom en vacker 123 i DAX 5 min med efterföljade Ross hook som gav cirka 30 punkter på mindre än en timma. Det ger bra vinst. Den uppfyllde också mitt filter som är att bara ta trader i harmoni med trenden och det rådande momentet.

Men om man ska snacka OMX och dagstaplar så är mitt intryck att 123 kommer alldeles för sällan och man missar alldeles för många rallyn upp och ned om man ska vänta på 123. Då TROR jag 123 i dagstaplar fungerar bättre på enskilda aktier om man kan skaka fram någon lämplig. Men när de väl kommer så kan man väl köra på dem. I mitten av augisti kom en 123 för uppgång vid 670 och den 123 du nämner för nedgång fungerade också.

Som svar på din fråga så tycker jag absolut att det räcker med en punkt mellan 1 och 3 för att man ska ta position. I terminen var det 1,75 p däremellan. Risken ska nog hellre bedömas utifrån antalet punkter mellan din ingång och stoppen. Det "korrekta" är att ha stoppen någon/några tick ovan/under 1:an, men vill man minska risken lägger man stoppen ovan/under 3:an istället, t ex om man handlar med derivat eller av andra skäl vill minimera risken.

Men egentligen bör man vara försiktig att använda OMX, eller ett index öht för att markera 123. Index har för små steg, t ex 0,01 i OMX. Jag använder terminen som stegar större distinkta steg, t ex 0,25 i OMX-terminen.

Bilden visar OMX-terminen F1 (dvs kontinuerlig termin) i 60 min. Jag har lagt in alla 123:or som jag sett. Rött för nedgång och blått för uppgång. Ross hook har jag struntat i. Tiden sträcker sig mellan 16 augusti när rallyt började och tills igår, dvs drygt 2 månader. Tycker man det blir för många setupper kan man köra samma på 120 minuter istället.

Hur har detta funkat då? Pja, det beror helt och hållet på hur man skyddar sina innestående vinster - det säger ju 123-tekniken inget om. Men av 26 st 123-affärer var bara, såvitt jag kan se, 2-3 stycken obevekliga förlustaffärer. De övriga hade man kunnat gå ut med vinst på - liten eller stor. Det är ett mycket bra vinst/förlust-förhållande.

Återigen, hur bra man lyckas på börsen beror mest av allt på hur man agerar när man väl tagit sin position - inte på den metod man använder för att ta den. Det svåra är att veta hur mycket utrymme man ska ge kursen när man ligger på plus. En metod som Joe Ross ibland rekar är att aldrig släppa ifrån sig mer än 50 % av innestående vinst. Det funkar dock inte direkt efter att man tagit position eftersom den då behöver lite extra utrymme. Ett annat sätt är att köra en 2 för 1-strategi för vinsttagning, dvs netta halva positionen så fort kursen rört sig så att det täcker en ev stoplosskostnad.

Om bilden är svår att se kan jag dela upp den i två.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2004-10-23 16:13:16

Det finns ett par 123:or jag missat ser jag nu i efterhand. De påverkar dock inte resultatet nämnvärt.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2004-10-23 16:24:24

#Teknisten

Ett jätte tack! Tycker setupen är väldigt intressant o är därför mycket tacksam för alla intryck du får efterhand, då du som jag uppfattar det jobbar med denna en del.

Jag vill swingtrada efter den o inte köra daytrading med den o kommer därför att använda mig i första hand av daily-chart. Finns det någonstans där jag gratis kan se omx-terminens chart? Tänker testa att använda mig av Nordnet till o börja med o de har nog inte chart över terminen (tror jag). Behöver ju inte i det läget köpa något dyrt realtidsprogram.

Du får gärna dela upp chartet i två!

Tack för all information o erfarenhet som du delar med dig!

Mvh again

0
Ogilla!
3
Gilla!
2004-10-23 17:31:19
Ladda ned

Här är första delen av bilden. 

0
Ogilla!
4
Gilla!
2004-10-23 17:39:49
Ladda ned

Här är den andra delen av bilden.

Att trada OMX-terminen efter dagstapel med 123 kanske inte är så lyckat med tanken på et ovan sagda. Kanske bör man då komplettera med en annan teknik, t ex reversalstaplar, stochastic, trendlinjer i OMX-index. Det borde vara möjligt att se OMX-terminen i fördröjning någonstans, kanske 15 min fördröjning, jag vet bara inte var. Det kanske andra kan säga bättre.

0
Ogilla!
93
Gilla!
2007-03-03 15:01:50

Bump

Får inte länkningen att funka detta måste jag forska i.

mvh casse

0
Ogilla!
1
Gilla!
2007-07-29 17:36:47

Ett suveränt och grundläggande inlägg. Det jag undrar är hur det gått så här tre år senare? En hel del erfarenhet måste ha tillkommit? 

Mvh yxhugg

0
Ogilla!
4
Gilla!
2007-07-30 11:57:34

Har kört 123 på intradag och det gav ca 50 % träffsäkerhet med stoppen över/under 3, och ändå en nettovinst. Stopp vid 1 skulle säkert öka träffsäkerheten. Tror också att 123 på daggrafer ger högre träffsäkerhet, men givetvis är den beroende av exitstrategi.

Ross hook med TTE är en av de setupper jag använder nu och den ger högre träffsäkerhet särskilt om man kombinerar den med andra tekniker, t ex glidande medeltal, för att säkerställa trend. Ross hook i DAX har gett mycket fina resultat det här året, vilket till del beror på att DAX har trendat starkt många gånger.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
94
Gilla!
2010-11-25 17:43:53

Här finns en intressant fortsättning för intresserade.

Ligger som ett "Bokmärke" hos mig....har återvänt och läst ett antal gånger under årens lopp.

Håll till godo och trevlig läsning.  

0
Ogilla!
20
Gilla!
2010-11-25 18:19:58

Här kan man ju kika.

mvh /doc

Var rädda om era pengar - någon annan vill väldigt gärna ha dem!

0
Ogilla!
94
Gilla!
2012-07-31 17:49:09

För nytillkomna som vill bekanta sig lite med 123-tekniken

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-08-01 07:11:55

Tack för tipset

mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2012-08-01 11:02:44

vart hittar man gruppen strategier?

 

0
Ogilla!
147
Gilla!
2012-09-04 20:00:01

*bump*

0
Ogilla!
2
Gilla!
2016-01-13 21:42:12

"bump"

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-01-13 22:07:50

Lika aktuell idag som 2004......

Det ger lite perspektiv på modellen....

Ni kan gratis ta del av Joe Ross nyhetsbrev som kommer en gång i veckan....och dessutom tanka ner 123-modellen med TTE och så vidare.....Gratis

Man får läsa igenom ett par gånger men det är det värt enligt min mening.

0
Ogilla!
136
Gilla!
2016-01-13 22:17:35

Ja, bra läsning.

Se länk i #72

0
Ogilla!
2
Gilla!
2016-01-25 08:28:03

upp

0
Ogilla!
89
Gilla!
2017-06-05 18:30:17

Blir lite nostalgisk.....

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.